lørdag 30. mai 2009

Pink - Sober

Originalvideoen:



Live:

Utfordringen 2009

Trondheim Kommune arrangerer Utfordringen for sine ansatte for fjerde år på rad. Målet med Utfordringen er å redusere klimautslipp og bedre egen helse og det gjør man ved å sykle og/eller gå så ofte man kan. Konkurransen varer fra 15. april til 15. oktober, man danner et lag på tre personer som alle registrerer sine gåtte og/eller syklede kilometer på nett. Jo flere kilometer laget har jo flere poeng får man og for hvert poeng får man lodd som er med i trekningen ulike premier. Oppslutningen om konkurransen har blitt større for hvert år og det er ikke bare premier det kjempes om men også heder og ære.




For meg er dette andre året jeg er med. Ikke så mye for å vinne (selv om det hadde vært morsomt å gjøre det bra blant lagene på min enhet) men fordi jeg blir litt ekstra motivert til å komme meg ut på tur og bruke bena til hverdags. I skrivende stund er mitt lag på plass 202 av 609 registrerte lag. Vi var oppe på plass 142 for et par uker siden så jeg må vel gjøre en innsats for å få samlet flere kilometer i tiden fremover. Ut på trilletur med andre ord :)


fredag 29. mai 2009

Brownies - Fredagskos :)

Mor og datter hygget seg i dag på kjøkkenet mens vi bakte brownies til ettermiddagskaffen. Oppskriften fant jeg i bladet Mamma 4/2009.

1 langpanne:

375 g smør
6 egg
225 g hvetemel
375 g sjokolade
500 g sukker
1 ts vaniljesukker

Smelt smøret. Ta kasserollen av varmen og legg sjokoladen i smøret. La sjokoladen smelte sammen med smøret.
Pisk egg og sukker godt.
Bland mel med vaniljesukker, og bland alle indigriensene til en smidig røre.
Hell røren i en langpanne eller en stor, rund kakeform dekket med bakepapir.


Stek kaken ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Skjær kaken i ruter før servering.

Richie Sambora - Never Say Goodbye

Richie Sambora, gitarist i Bon Jovi med en stemme som gir meg frysninger på ryggen og tårer i øyekroken. Han har gjort mange Bon Jovi-låter solo (jeg er stor fan av Jon Bon Jovi men Richie synger mange av sangene minst like bra og av og til bedre). "Never Say Goodbye" ble utgitt i 1987 som fjerde singel fra plata Slippery When Wet og det er en av mine favoritter fra denne plata. Dette er Richie sin versjon:

Bookcrossing


"The practice of leaving a book in a public place to be picked up and read by others, who then do likewise."


30. November 2006 ble jeg med på noe jeg da ikke ante omfanget av, nemlig bookcrossing. Bookcrossing er enormt. Det er en verdensomfattende bevegelse av bokelskende og generøse mennesker. De fleste bøker står i en eller annen bokhylle og samler støv, mange av disse bøkene blir ikke engang lest, noen bøker blir lest kanskje bare en gang. Bookcrossing går ut på å slippe bøkene fri slik at de kan få mange lesere og det er vel derfor bøker er til, for å bli lest?

Read and Release at BookCrossing.com...


Dette gjør du:

  • Gå inn på http://www.bookcrossing.com/ og registrer boken.
  • Du får et BCID-nummer som boken merkes med.
  • Boken gis videre eller legges igjen på et offentlig sted der noen kan finne den (du skriver da en release note og forteller hvor du har lagt boken).
  • Finneren går inn på hjemmesiden, skriver inn bokens BCID-nummer og skriver en journal slik at bokens tidligere eiere får vite hva som skjer med boken videre.

Det man håper på når man sender en bok ut i verden er at den vil få en lang reise med mange lesere og at mest mulig av denne reisen vil bli dokumentert på nettet. Jeg sammenligner det med å sende flaskepost. Man sender noe ut i verden i håp om at noen skal finne det. Hvor ferden ender vet man aldri og om man vil høre noe fra finneren ev. når det vil skje kan man aldri vite men om det skjer så er det utrolig morsomt!



Read and Release at BookCrossing.com...


Mine bookcrossingdata t.o.m. mai 2009:

Antall bøker jeg har registrert: 946

Antall bøker jeg har gitt videre/sluppet fri: 743

Hvor mange av mine bøker har fått nye eiere (blitt journalført på nett): 240

Antall bookcrossingbøker jeg selv har funnet eller fått av andre: 129

Av mine bøker som slippes på offentlig sted (wild released) blir omtrent 20% journalført.


See the books I've set free at:http://bookcrossing.com/referral/Tuttasb

Nattvisning av Harry Potter på Akershus Festning

Den 15. Juli kl. 23.00, to dager før filmen har norgespremiere, vil "Harry Potter og Halvblodsprinsen" vises utendørs på Akershus Festning. Dette må være den ultimate opplevelsen for ekte Harry Potter-fans.


Jeg ble aldri bitt av Harry Potter-basillen fordi jeg aldri fikk somlet meg til å lese bøkene da de kom men jeg bor med ei 10 år gammel jente som er helfrelst fan. Nattforestilling utendørs må jo være fantastisk for henne (og jeg vil jo jeg også). Datoen for den ordinære premiæren (17. Juli) har vært markert i kalenderen lenge allerede. Jeg frykter at billettene vil forsvinne raskt når de legges ut for salg, hvor mange billetter de selger vet jeg heller ikke men kanskje jeg gjør et forsøk på å skaffe et par?




Fra http://www.filmweb.no/:


"Stemningsfulle omgivelser: Den 700 år gamle festningen blir for anledningen pyntet i ekte Harry Potter-stil, hvor små og store kan oppleve Potter-universet på en unik måte.

Akershus festning gir den perfekte rammen for visningen:


–Å få vise Harry Potter og Halvblodsprinsen utendørs på Akershus festning er noe vi har drømt om lenge, sier Line Lønning Andresen, markedsdirektør i Sandrew Metronome Norge, som satser på at dette blir den største utendørsvisningen i verden av den nye Potter-filmen."

torsdag 28. mai 2009

Halvgrove hverdagsbrød


Dagens innfall var å bake brød. Jeg var veldig flink til det før påske men har blitt lite av det i det siste, det skal derfor bli veldig godt med litt hjembakst igjen.

4 brød

50 g gjær
1 ts salt
0,5 dl linfrø
4,5 dl havregryn
300 g sammalt hvete grov
ca. 1200 g hvetemel
2 ss maltekstrakt
1 dl olje
12 dl lunkent vann


Heving: 1 time
Etterhev: 30 min. Pensles så med lunkent vann.
Stekes: 200 grader på nederste rille i ovnen ca. 40 min. Ta de så ut av formen og stek med bunnen opp i 10 min.


Oppskriften kan med fordel deles i 2 (2 brød), jeg får såvidt plass til 4 brødformer i ovnen på en gang. Jeg bruker brødformer som er ca. 30cm lange. Jeg hadde rapsolje i deigen denne gangen men bruker gjerne en annen nøytral olje f.eks. solsikkeolje hvis jeg har det. Maltekstrakt kan byttes ut med honning eller sirup hvis man ønsker.




Lillasyster - Umbrella

Må bare dele denne godbiten. Rhiannas hit Umbrella gikk meg på nervene og jeg hadde lite positivt å si om den. Så hørte jeg svenske Lillasyster sin cover som jeg elsker! Utrolig hva fremføring har å si...


Twilight - bedre sent enn aldri



Twilight-sagaen har lenge stått på min ønskeliste men det ble aldri til at jeg kjøpte bøkene eller fikk tak i boken på annet vis. Så kom filmen av første boken på kino og plutselig var bøkene å finne godt synlig i alle bokhandlene og jeg bestemte meg for at nå skulle jeg endelig få lest serien. Faktisk var det sambo'n som kjøpte boka til meg og boken ble pent plassert i bokhylla og der ble den stående helt til husets 10-åring så den. "Ååå Mamma, har du den boka! Alle jentene i klassen har lest den og den er bare såååååå bra, jeg bare måååå få lese den." Det var sparket bak som jeg trengte for å sette den først på leselista.

Jeg husker godt da jeg så "En vampyrs bekjennelser" på kino. Etter å ha sett den filmen var jeg bare nødt til å lese boka og deretter resten av vampyrbøkene til Anne Rice. Jeg og bøkene til Anne Rice hadde et ganske langvarig forhold, et like langvarig forhold som jeg tror dagens tenåringer vil få til Twilight-sagaen. denne boken har alt man kan ønske av den vampyrbok; romantikk, lengsel, spenning, gode personskildringer og humor. Stephenie Meyer imponerer når hun klarer å skrive en svært tekkelig historie som samtidig er så gjennomsyret av lengsel, romantikk og begjær. Denne boken likte jeg svært godt og nå har jeg mest lyst til å løpe til nærmeste bokhandel og kjøpe bok nummer to, bare så synd den ikke har kommet i pocketutgave på norsk enda. Jeg kjøper ikke bøkene på engelsk av hensyn til hun som skal lese bøkene etter meg men filmen har jeg kjøpt på DVD og den skal jeg se så snart jeg får tid.