fredag 19. juni 2009

Gøy for barn med tråd og garn

Denne boken, skrevet av Gitte Schou Hansen ble tatt frem i kveld. Det er en overraskende god hobbybok for barn. Teknikkene er godt forklart, boken er variert og det er oppskrifter på saker som jenter faktisk har lyst til å lage.


Boken inneholder enkel veiledning for nybegynnere i både strikking, hekling, håndsøm og broderi. Man får oppskrifter på vesker, hårpynt, bamser, luer, votter, smykker, kort, pyntehjerter, tøfler m.m.


Jenta mi har ikke vært så veldig engasjert når det gjelder håndarbeid på tross av at jeg forsiktig har prøvd å motivere til både strikking og brodering. I boken står det hvordan man kan lage nøkkelsnor med en såkalt "Strikkekone". Hun fik ken slik Strikkekone for noen år siden og den fant hun frem i kveld, på eget initiativ, og nå lages det snorer!

"Strikkekone", eller i dette tilfellet en "Strikkemarihøne"



Takk Trude Ringheim - "Den stor isfesten"

I dag har jeg vært på kafé! Og ikke nok med det, lillegutt i vogna sov så lenge at jeg faktisk rakk å lese avisa også! Dagbladet ble altså skumlest, helt til jeg kom til side 61 og under "Meninger" der Trude Ringheim hadde skrevet om "Den store isfesten - Kan vi endelig avslutte all denne avslutningen?" som ble lest flere ganger. Tusen takk til henne for å sette ord på det jeg føler hver juni og desember. At ferien står for dør skal markeres overalt, skole, barnehage, arbeidsplass, idrettslag, teater m.m. Som Ringheim påpeker innebærer slike avslutninger gjerne grilling, is, godteri eller kaker og at man skal kose seg grugg ihjel. Det blir fort for mye og til slutt blir det mer plikt enn kos og man kan ikke bare holde seg hjemme heller for da føler man seg verdens dårlige far eller mor. Tidligere denne uka droppet jeg årets skolegårdsfest, dvs at min samboer tok med seg begge barna på skolen etter at han hadde beordret med i seng (takk, jeg trengte det etter flere våkenetter med minstemann!). De klarte seg helt fint uten meg men jeg hadde dårlig samvittighet, en samvittighet som ble enda dårligere da jeg fant ut at det hadde vært grilling og jeg sendte med de noen oppsmurte baguetter og ikke grillmat. Nå er det helt greit at mannfolka tar med baguetter men jeg skulle sendt med de noe annet, som Ringheim skriver så vil en far som stiller med to poser potetgull og en liter cola få service og omsorg mens en mor som gjør det samme vil bli husket som "hu mora som stilte med to potetgullposer på avslutningen".

Vi trenger ikke markere avslutningene overalt, i det minste så holder det men en avslutning hvert sted, og man må også kunne si nei til en avslutning uten å ha dårlig samvittighet. Og så må vi foreldre (les mødre) slutte med å prøve og vise at vi er verdensmestre og supermødre som baker alt selv, stiller med eget koltbord på kurvfesten og prøver å overgå alle de andre mødrene i alt. Selvsagt skal vi kose oss sammen men kos skal være ekte og ikke noe man prøver å få til pga pliktfølelse.
Ønsker alle en god sommerferie :)

torsdag 18. juni 2009

Vaskekluter til minstemann


Da minstemann ble født i april strikket svigermor et par deilige vaskekluter i mykt bomullsgarn. Disse er gode mot den myke babyhuden og har blitt førstevalget når ansiktet og kroppen skal vaskes (bruker ikke disse nedentil da jeg har andre kluter til det). Fant ut at det hadde vært kjekt med noen flere slike vaskekluter så jeg fant frem noe bomullsgarn jeg hadde liggende og kopierte svigermors arbeid så godt jeg kunne.
Klutene fra svigermor (grønn og blå)
Mine kluter (det var de fargene jeg hadde liggende)

onsdag 17. juni 2009

Henning Kvitnes - Sånne som oss

Jeg var ikke gamle jenta da jeg oppdaget musikken til Henning Kvitnes. I baksetet på pappas bil, kjørende rundt i Haldens gater mens jeg synger med av full hals til musikken fra kassettspilleren. Den gangen sang han på engelsk og jeg var helt sikker på at mannen var verdensstjerne. Nå synger han på norsk og om han ikke er verdensstjerne så har han ihvertfall et stort publikum i hjemlandet. "Sånne som oss" blir jeg aldri lei av, den blir faktisk bare finere og finere for hver gang jeg hører den.




Henning Kvitnes kom i vår med nytt album, "Tid for latskap". Jeg har ikke fått skaffet meg den plata enda men det skal jeg få gjort noe med.

Bokveske - tips til hvordan å lage en

Etter å ha funnet bokveskene jeg skrev om tildligere i bloggen gjorde jeg mer research og fant en video med tips om hvordan de kan lages. Jeg syns de første stegene i prosessen var gjort litt tungvint men den fungernok som en veiledning.




Her finner du også hele prosessen steg for steg:

tirsdag 16. juni 2009

Bokvesker - Håndlagde håndvesker

Se så fine håndvesker! Jeg er så absolutt igjen håndveske-dame (skulderrem på vesker eller en sekk er så mye mer praktisk), men en av disse veskene skulle jeg gjerne hatt. Utrolig fine, passer utrolig godt for oss som elsker bøker også er det kreativt gjenbruk. Vil ha!





mandag 15. juni 2009

One Million Giraffes - mitt bidrag

Tegne kan jeg ikke, jeg valgte derfor å brodere en giraff til http://www.onemilliongiraffes.com/. Mønsteret laget jeg selv og giraffen ble brodert nå i ettermiddag.


Lenke til min giraff: HER

En million giraffer - er det mulig?

Veddemål kan føre til mye rart og i dette tilfellet førte veddemålet til at folk fra hele verden sender bilder av giraffer de har tegnet til Ola Helland. Målet er å samle 1 million (!) håndtegnede giraffer innen 01.01.2011, i skrivende stund har det kommet inn 1378 giraffer.

http://www.onemilliongiraffes.com/



Jeg skal tegne en giraff og sende inn, rett og slett fordi jeg syns saken er morsom og den er med på å skape engasjement og spre glede. Send inn din giraff du også!

Trenger du hjelp? Tips kan du få her:



Eller her:




Draw A Giraffe In 60 Seconds ... - Click here for more blooper videos

Sverresborg Folkemuseum 100år - Barneteater

Denne helga har Sverresborg Folkemuseum i Trondheim markert sitt 100-års jubileum. Det har vært ulike aktiviteter på museet hele helga men for meg var vandreteateret høydepunktet da jenta mi var en av skuespillerne.


Dansende alver og tusser.

Teaterforestillingen var museets kulturhistoriske dramagrupper sitt bidrag til jubileet. Oppsetningen het "Brudeferden" og var et vandreteater, det vil si at publikum forflytter seg med handlingen underveis noe som gjør forestillingen variert og interessant. Jeg ble imponert over prestasjonene til skuespillerne, det var mange stjerner å se og de mestret oppgavene godt. Særlig utfordrende må det være at det foregår utendørs og at scenen hele tiden forandrer seg. Stykket var humoristisk og spennende men det som overrasket mest var mye vakker sang.


Brudefølget utenfor Viken gård


Teatergruppene på Sverresborg er for barn fra 5år og opp til 10. trinn (fra høsten 2009 også for de på videregående skole). Min erfaring er at de driver svært seriøst og målrettet og at det er svært dyktige dramapedagoger som har ansvar for gruppene. Barna lærer svært mye innen drama og teater men også kulturhistorie da den historiske forankringen er viktig og alt foregår på Folkemuseet.

Fattigbarn brudefølget passerte på sin vei.

Dette har vært en vellykket helg, tross grått og fuktig vær. Jenta mi fortsetter med barneteater til høsten og jeg gleder meg allerede til neste teaterforestilling på Sverresborg.

Sol tross alt

søndag 14. juni 2009

Twilight Moms - egen nettside for voksne fans

Det er mye man rett og slett bare snubler over når man sitter på nett. Denne gangen var det siden http://www.twilightmoms.com/ som rett og slett er en side for de voksne som er fans av Twilight-sagaen, de som drømmer seg helt bort i tenåringsforelskelsen (og jeg følte meg plutselig veldig gammel når jeg skrev det). Ingen tvil om at romantisering av Vampyrer igjen er i skuddet, selv var jeg med på Anne Rice-bølgen i sin tid.


Dette er ungdomsbøker som har truffet et svært bredt publikum, jeg kjenner både gutter og jenter i alderen 10-50år som har satt stor pris på både bøkene og filmen. Herlig med ungdomsbøker som trenger en egen fanside for "Mammaer".