fredag 5. juni 2009

Originalt familiebilde - Mommy the Pooh



Fant dette fantastiske familiebildet på AwkwardFamilyPhotos.com og var litt usikker på om jeg skulle le eller gråte da jeg så det. Tips til årets julekort? Kanskje familiens 10-åring kan være Nasse Nøff?


Posted using ShareThis

torsdag 4. juni 2009

Shark Attack - strikket lue :)

Jeg må først si tusen takk til Vidar som tipset om denne hai-luen på facebook, jeg tror det må være den tøffeste luen jeg har sett! Selv om jeg har strikket en del tror jeg enda ikke jeg er flink nok til å strikke en slik lue på frihånd så skulle ønske jeg hadde en oppskrift.

Bildet er hentet fra dette forumet: craftster.org




I den samme tråden blir det tipset om fiskeluer man kan strikke (se bildet under), disse med oppskrift. Fiskeluene er ikke like tøffe som hai-luen men med oppskrift kanskje jeg skulle prøve å strikke en, med den oppskriften som basis, litt justering og toving kanskje jeg klarer å lage noe som kan ligne på hai-luen?


Flere bilder av fiskelue og oppskriften finner du her: knitty.com

Nicole Krauss - Kjærlighetens historie


"I en nedslitt leilighet i New York prøver Leo Gursky å overleve litt til. Hver kveld banker han på radiatoren for at naboen over skal høre at han fortsatt lever. Men livet hans har ikke alltid vært slik. For seksti år siden bodde han hjemme i Polen, der han forelsket seg og skrev en bok. Kjæresten mistet han da hun flyktet til Amerika rett før krigen. Boken ble også borte. Men uten at han selv er klar over det, har den overlevd: Den har krysset hav, blitt overlevert mellom generasjoner, og forandret liv."
Denne var fin! Ganske forvirrende til tider, uten at jeg følte at det gjorde historien vanskelig å følge, men alt blir klarere etterhvert. En rørende historie om leting, savn og kjærlighet. Anbefales!

onsdag 3. juni 2009

Californication - sesongpremiere

Kl 22.30 i kveld er jeg å finne foran TV-skjermen, da er det nemlig sesongens første episode av "Californication" på TV2. Denne serien er rå og jeg lo godt av første sesong. Rå, rett på sak, akkurat passe mørk humor, en forfriskende serie som skiller seg ut fra mengden.

Slippery When Wet gullsmykke - vil ha!

I 2008 hadde Bon Jovi 25-års jubileum. I den forbindelse ble dette smykket laget. Smykket består av en Slippery When Wet-logo i 18karat hvitt og gult gull, en diamant og 14karat gull-lenke. Smykket leveres i en boks av polert tre inngravert logoen for 25-års jubileet. Prisen er den nette sum av $1,700.00 USD....

VIL HA, VIL HA!


Jeg kommer nok ikke til å kjøpe meg dette smykket selv med mindre jeg vinner stort i Lotto men det er lov å drømme...
*setterdetpåønskelisten*

tirsdag 2. juni 2009

Sønnavindvandring langs Akerselva



Frid Ingulstad har etterhvert hatt ganske mange historiske vandringer for sine lesere og lørdag 6. juni er det klart for en ny Sønnavindvandring. Dette foregår langs Akerselva i Oslo, området der handlingen befinner seg i bokserien Sønnavind. Jeg har enda ikke fått med meg noen av disse vandringene da jeg aldri har vært i Oslo på rett tidspunkt men jeg håper jeg en dag får muligheten. Da skal jeg kjøpe både kaffe og vaffel i Hønse-Lovisas hus. Frid Ingulstad kan historien godt og hun klarer på en interessant måte å formidle hvordan arbeiderklassen levde for 100 år siden.



Billettene sikret!


Dagen i dag startet med å sitte på nett for å prøve å få tak i billetter til førpremieren av Harry Potter og Halvbrorprinsen som vises på Akershus Festning kl. 23.00 den 15. Juli. Billettene skulle legges ut for salg kl. 09.30 men først etter å ha prøvd om og om igjen i ca. 40min. var det mulig å bestille. Det viktigste var allikevel at jeg fikk tak i 2 billetter så nå må sommerferien legges om Oslo.

Da husets Harry Potter-frelste 10-åring kom hjem fra skolen ble nyheten mottatt med tårer, latter og hikst. Ingen tvil om at det er ei som gleder seg.

mandag 1. juni 2009

Eivør Pálsdóttir

Eivør er fra Gøta på Færøyene. Hun har så langt kommet ut med 5 album. Her er noen smakebiter:

Må solen alltid skina:



"Må solen alltid skina och läka dina sår
må regnet alltid smeka och skölja bort din tår
må lyckan vara vännen din och följa dina spår
och i världens alla stormar jag alltid med dig går
jag alltid med dig går.

må lyckan vara vännen din och följa dina spår
och i världens alla stormar jag alltid med dig går
jag alltid med dig går.

Må solen alltid skina och läka dina sår."

Min Moðir:

søndag 31. mai 2009

1. pinsedag - gressklipping, fiske og badmington :)

I dag har det vært finvær i Trøndelag og dagen ble derfor brukt utendørs. Selv har jeg klippet plen, noe som var god trim. Dette var dette første gang plenen ble klippet i år så den har vokst seg litt for høy, dessuten foregikk klippingen med en gressklipper av den gode gamle typen:




Badmington og fiske var også blant dagens aktiviteter, morsomt for både liten og stor. Ekstra morsomt var det da det overraskende nok ble fisk på kroken. Det var far sjøl som hadde fiskelykke men da han har fobi mot å ta i fisk (!) ble det min jobb å sløye fisken. Ingen av fiskerne hadde husket å ta med kniv så sløyingen ble gjort med en sløv barnekniv og det anbefaler jeg ikke! Jeg slet med å få jobben gjort men fikk gjort det viktigste der og da mens resten av jobben ble tatt da vi kom hjem.

Hytta (og plenen som jeg ble halvferdig med klippingen av):


Også familiens firbente medlem, Eddie, har hatt en fin dag. Han er en 10 mnd gammel Eurasier. Å få gå fritt, løpe så mye han vil, leke med pinner og være ute en hel dag er paradis for en hund oppvokst i byen. I dag fikk han i tillegg en ny utfordring, han skulle bade i sjøen for første gang. Han kom seg uti til slutt, ble lokket av en snill onkel ute i vannet og pinner, og han var raskt oppe på land igjen. Ble altså bare en rask dukkert i dag men det blir helt sikkert flere bad i løpet av sommeren.


Eddie:

Spøkelset som har gitt meg år med mareritt

I dag fant jeg Episode 8 av "Brødrene Dal og spektralsteinene" på YouTube og den måtte jeg bare se. Serien gikk første gang på TV da jeg var liten og akkurat denne episoden ga meg mareritt i mange, mange år. Det var nok spøkelset i veggen bak maleriet som skremte meg og portretter med blikk som følger deg rundt i rommet har plaget meg siden. Var morsomt å se episoden nå og litt vanskelig å forstå at jeg kunne bli så ekstremt skremt.