torsdag 30. juli 2009

Coop Änglamark - billige og gode produkter

Jeg skulle ønske alle produktene jeg kjøper og bruker kunne vært miljøvennlige, økologiske og allergivennlige, slik er det dessverre ikke selv om jeg prøver å få det til. Sannheten er at når handlingen skal gjøres er det ofte den økonomiske fornuften som vinner og da taper produktene som er allergi- og miljøvennlige. (Ikke alltid heldigvis, men oftere enn jeg liker å innrømme.)



Det er rett og slett ikke alltid like enkelt å være fornuftig, nettopp derfor ble gleden stor da jeg oppdaget Coop's produktserie Änglamark. De første produktene jeg kjøpte var babyproduktene og disse har jeg forelsket meg helt i! Ekstra bonus er at disse produktene er vesentlig billigere enn de andre merkene som er å få kjøpt. Alle produktene er svanemerket og uten parfyme, konserveringsmidler og fargestoffer. Disse produktene har også vunnet flere tester, f.eks. disse testene fra Grønn Hverdag:

Serien har pleieprodukter til voksne også og disse er også svanermerket og allergi- og miljøvennlige. Både solkremen og deodoranten har blitt kåret best i test. Jeg har også blitt bruker av vaskepulveret i serien.

Änglamark økologisk har jeg ikke stiftet kjennskap til enda men dette er en egen serie med økologiske matvarer. Disse skal jeg nok også kjøpe etterhvert.

Takk til Coop som har gjort det litt enklere og billigere å få tak i produkter som er bra både for oss og miljøet!

onsdag 29. juli 2009

Svinalängorna - Susanna Alakoski

Jeg klarte faktisk å dra på ferie i år uten å ta med en bok å lese! I en svensk fornøyelsespark så jeg at de solgte pocket-bøker til 29,-kr og jeg plukket derfor med meg den boken som så mest innbydende ut. Et helt tilfeldig kjøp viste seg å være en bok som rørte meg utrolig mye. Boken var "Svinalängorna" av Susanna Alakoski.



Dette er en sterk oppvekstroman fra det finske innvandrermiljøet i Sverige på 70-tallet. Det er hovedpersonen Leena som selv forteller hvordan det er å vokse opp i dette miljøet med lite penger, voksne som drikker og barn som holder sammen. Vi blir kjent med Leenas familie og nabolag og hvor tøft det er å være barn når de voksne ikke evner å ta ansvar. Dette er en fortelling om å vokse opp som er mer virklighetstro enn man skulle ønske, en sterk og god skildring som er tragisk men også fortalt med varme og kjærlighet.

Jeg har ikke funnet boken oversatt til norsk men det var ingen problemer med å lese den på svensk. Den anbefales på det varmeste (så får vi håpe noen kan få den utgitt på norsk etterhvert!).

tirsdag 28. juli 2009

Brukt på nytt - bok til inspirasjon!

Boken er skrevet av Kathrine Gregersen og jeg kjøpte den for en måneds tid siden i Nøstebarn-butikken i Trondheim. Dette er nok den beste hobbyboken jeg har sett på lenge.


Denne boken inspirerte meg virkelig og den er proppfull av gode tips. Gjenbruk er den røde tråden gjennom denne boka og tipsene er svært kreative og billige. Ikke bare får man tips til hvordan å bruke ting på nytt men det er faktisk virkelig fine og nyttige ting man kan lage!


Noen at tipsene jeg like best var bl.a. "Verdas beste kjøkenklutar" strikket av restegarn og "Hekla korger" heklet av plastposer. Boken anbefales på det varmeste!