tirsdag 9. mars 2010

Vinvesker

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke vinvesker og plutselig fikk jeg ånden over meg :) Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor jeg ikke har gjort dette før. De er enkle, perfekt strikking foran tv'n (kjempefint OL i år, ikke sant?), de er morsomme og gjør det så mye mer hyggelig å gi bort vin som gave.





Den første vesken jeg strikket, før og etter toving. Denne er strikket i Fritidsgarn. Lurer på om jeg kanskje skal dekorere den med et rødt hjerte i filt?

Vinveske til Svigermor. Dekorert med blomsterperler kjøpt hos Søstrene Grene. Vesken er strikket i Fritidsgarn og Rosendahl. Rosendahl (kjøpes hos Nille) tover mye mer enn fritidsgarn men det hadde ikke så mye å si på denne vesken.

Dette tror jeg blir en veske til påskevin. Planen er å sy på en liten gul påskekylling i filt. Strikket i Fritidsgarn.

Dette ble en morsom veske strikket i Fritidsgarn (nederst) og Rosendahl (øverst). Rosendahl tover som sagt mye mer enn fritidsgarn så vesken ble litt mindre enn planlagt, denne skal derfor til en venninne som ikke liker vin men som skal få en flaske Grolsh øl istedenfor.


Inspirasjon og oppskrift har jeg hentet fra Hedvig sin blogg

Amigurumi - heklede kosedyr

Jeg abonnerer på bladet Mamma og ble kjempeinspirert av en artikkel i siste nummer. Artikkelen handlet om Amigurumi, eller heklede kosedyr som vi ville sagt på norsk. Utrolig morsomme, søte og fine små kunstverk som man enkelt kan lage selv.





Dette bildet har jeg hentet fra Facebookgruppen for Amigurumifans, denne nydelige apen er laget av gruppens grunnlegger Maggie Keith:



Mer inspirasjon kan man også hente i Mia Bengtsson's blogg: En kreativ liten blogg

Det er Mia Bengtsson som omtales i artikkelen i Mamma og hun har skrevet to Amigurumibøker på svensk, den andre kommer ut i juni 2010.

Ønsker du å prøve deg? På Mammas hjemmesider har de lagt ut noen oppskrifter.

jeg tror jeg må få frisket opp mine heklekunnskaper snart, for dette må jo prøves!