tirsdag 30. juni 2009

Prosjekt solhatt

Da sommeren kom startet jakten på solhatt til minstemann. Hjelmluene han hadde brukt var fine de men hjalp dårlig mot sola. Vi trålet butikk etter butikk og fant både hatter og capser men aldri mindre enn størrelse 62 og de var for store.


Hatt/caps fra Laban og Labolina - morsom men litt rar?


Hatt/caps av merket Sterntaler (?), tøff men stor tross minste størrelse.

Jeg ga til slutt opp å finne noe passende i butikk og bestemte meg for å lage noe selv. I hobbyboden sitt forum fant jeg en etterlysning etter solhatt til baby og lenke til Mimounas Hobbyblogg (kjempefin blogg som er verdt et besøk) med oppskrift til en stilig solhatt som jeg bestemte meg for å prøve.

Slik ble solhatten jeg strikket

Jeg er kjempefornøyd med hatten. Den var enkel å strikke og resultatet ble bra. Syns hatten avbildet i Momounas blogg så finere ut men jeg tror kanskje det er fordi jeg brukte litt tynt garn? Jeg brukte garn jeg hadde liggende, bomullsgarnet Kolibri fra Dalegarn og pinner nr.4.

Lillegutt på stranda i sin nye sommerhatt :)


Hatten var kjempefin og har fått mye skryt av den. I dag var min mor barnevakt og det var en stolt Mammamor som tok imot komplimenter for den fine sommerhatten hun kunne fortelle at hennes datter hadde strikket. Hatten ble faktisk litt knapp i størrelsen så jeg er allerede igang med å strikke en som skal bli litt større slik at vi har hatt hele sommeren. Denne hatten passer også like godt til gutter som til jenter noe jeg syns er veldig positivt nå som det nesten er umulig å få tak i kjønnsnøytrale barneklær.

Her finner du oppskriften: Ullklumpens solhatt


Stand By Me - Andy, Jon Bon Jovi, Richie Sambora & Friends

Dette er årets sommersang for meg:




Sangen ble spilt inn i Los Angeles den 24 juni i år for å vise solidaritet med menneskene i Iran. Sangen er ikke til salgs, mer info og lenke til gratis nedlastning her: http://www.youtube.com/watch?v=RASKaZFZtS8 (se "more info" i høyre-menyen)