tirsdag 23. februar 2010

Søstrene Grene åpnet i Trondheim



Jeg har fått meg ny favorittbutikk! Var helt tilfeldigvis innom Søstrene Grene i Olav Tryggvasons gate i Trondheim og kom ikke tomhendt ut igjen. Butikken har alt man kan ønske seg og det man ikke visste at man ønsket seg. Selv kjøpte jeg hobbysaker, såper, krydder, urtete og litt snnet småkrims. De har også mange fine kurver, kjøkkenutstyr, kopper og glass og noen matvarer. Mange av produktene er gjenbruksprodukter laget av papir, bildekk m.m. og butikken prøver helt klart å ha en god miljøprofil, noe jeg setter stor pris på. En tur i butikken kan også gi den kreative inspirasjon til hva man kan lage selv.
Deilige såper til baderommet eller fine å gi bort.



Hobbysaker. Jeg kjøpte filt og perler med de har også utstyr til maling, papirhobby m.m.

søndag 21. februar 2010

Monsterbukse til barn

Jeg syns monsterbuksene er både fine og morsomme og hadde lyst til å strikke en til lillegutt. Denne buksen er strikket i Østlandsgarn (kjøpes hos Nille). Jeg søkte frem mange ulike oppskrifter på nett og endte opp med å bruke oppskriften på Smilende monsterbukse som jeg fant i Tonjejenta's hobbyblogg.


Jeg syns fargene ble kjempefine sammen. Kjøpte også svart buksestrikk til å ha i hullraden øverst, fant ut at det ble tøffere enn hvit buksestrikk. Jeg valgte også å strikke siste stripe (nederst på benet) som vrangbord.



Buksa skal være ca. str. 1,5år. Lillegutten min er 10 mnd og startet å bruke buksa med en gang men den er såpass lang at jeg regner med (og håper) den også vil passe til høsten. Fordi jeg har en ganske lang og stor gutt er hver stripe på min bukse 8 omg. og ikke 7 omg. som det står i oppskriften.