onsdag 10. juni 2009

Trondhjemsk Tekake

125 g smør eller margarin
3 dl melk
50 g gjær
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
ca.10 dl hvetemel
ca.2 dl korinter


smeltet smør til pensling
sukker
kanel
kokosmasse



  • smøret smeltes og melken blandes oppi
  • deigen skal være litt løs
  • heves ca. 30 minutter
  • kjevles til en leiv som er like stor som bakeplaten
  • legges på bakepapir på bakeplaten
  • pensle med smeltet smør/margarin, strø over sukker og kokosmasse og lag rutemønster med kanel
  • etterhev ca. 30 minutter
  • stekes nederste rille, 225 grader i ca. 15-20minutter
  • avkjøl på rist

Jeg fant denne oppskriften i en bok for noen år siden, tror det var en bok om trøndersk mattradisjon. Jeg har droppet korintene denne gangen (jeg gjør vel egentlig det hver gang). Som bildet viser ble også kaken stekt litt i meste laget, derfor syns ikke rutemønsteret så godt men smaken skal det ikke være noe i veien med. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar